dimecres, 11 de juny del 2014

RÈPTILS

Els rèptils (Reptilia) són amniotes de sang freda respiradors d'aire que tenen la pell coberta d'escates, en lloc de pèl o plomes. Són tetràpodes (tenen quatre extremitats o descendeixen d'animals que en tenien) i ponen ous amniotes, en què l'embrió està envoltat per la membrana amniòtica. Els rèptils actuals viuen a tots els continents tret de l'Antàrtida, i se'n reconeixen quatre ordres vivents:
La majoria d'espècies rèptils són ovípares (ponen ous), tot i que algunes espècies d'escatosos són capaces de donar a llum cries vives.

Els primers rèptils autèntics, o amniotes, es categoritzen com anàpsids, amb un crani sòlid que només té forats per als ulls, el nas, la columna vertebral, etc. Les tortugues són considerades per alguns com anàpsids que han sobreviscut, a causa de llur estructura cranial, però això ha estat disputat últimament, ja que alguns argumenten que les tortugues simplement tornaren a aquest estat primitiu per reforçar llur armadura. Ambdues teories compten amb proves sòlides, i el conflicte encara s'ha de resoldre.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada