dijous, 14 de novembre del 2013

AZURITA (carbonato)



Color: Azul.
Brillo: Adamantino.
Transparencia: Translucido.
Sistema cristalino: Monoclinico.
Hábito: Tabular,Prismatico y Cristalizado.
Formula: Hidróxido carbonatado de cobre.
Dureza: 3.5-4
La azurita se usa como piedra ornamental, en joyería y para coleccionismo, ya que es especialmente llamativa si está combinada con malaquita. Antiguamente la azurita se molía para usarla como pigmento azul, pero ya no se usa debido a que con el tiempo se convierte en malaquita y se vuelve verde.

Diamante (elemento nativo)

Color: Blanco y Amarillo.
Brillo: Adamantino.
Transparencia: Transparente y Translucido.
Raya: Raya Incolora.
Sistema cristalino: Cúbico.
Hábito: Cristalizado.
Clasificación: Elemento Nativo.
Formula: C
Dureza: 10

dimecres, 13 de novembre del 2013

Estromatolits

Els estromatolits són estructures estratificades de formes diverses estrepitoses, formats per la captura i fixació de partícules carbonatades per part de cianobacterias1 en aigües succintes que, en la fotosíntesi, alliberen oxigen i retiren de l'atmosfera grans quantitats de diòxid de carboni, per a formar carbonats que, al precipitar, donen lloc a la formació dels estromatolits.
Els estromatolitos són formes de la cèl·lula primitiva, la qual presenta llum ultravioleta de la fotosíntesi. Quan les molècules s'atrauen, les cèl·lules fotosintètiques anaeròbies quimiosintètiques perden pes i volum, la qual cosa no podrien ocupar un lloc original. Escasseja oxigen i hidrogen, però si hi ha diòxid de carboni i hidrats de carbur que permeten realitzar la minorexis. Les cèl·lules fossilitzades més nombroses es van trobar en tals roques originades a la vora de mars càlids. Al examinar-les en tall al microscopi, es distingueixen moltes capes superposades en fines làmines apilades unes sobre altres, en les que només la capa superficial conté organismes vius. Estes roques són el resultat de la unió de microorganismes unicel·lulars, les cianobacteris, que viuen en mars càlids i en aigües poc profundes. Les roques es formen molt lentament, capa sobre capa; al morir les cèl·lules es deposita el carbonat càlcic de les seues parets sobre altres, en les que només la capa superficial conté organismes vius. Estes roques són el resultat de la unió de microorganismes unicel·lulars, les cianobacteris, que viuen en mars càlids i en aigües poc profundes. Les roques es formen molt lentament, capa sobre capa; al morir les cèl·lules es deposita el carbonat càlcic de les seues parets sobre la capa anterior formant-se sobre elles una nova capa viva.
Fa uns 3500 milions d'anys, quan en els oceans ja existien milions de cèl·lules vives, van aparéixer els estromatolits i fa entre 2500 i 1000 milions d'anys, els esculls d'estromatolits estaven àmpliament expandits i produint oxigen de forma massiva, la qual cosa va ser causa de la primera extinció en massa del planeta i va provocar un canvi dràstic en l'atmosfera terrestre, notable fins als nostres dies.



Cicle de les roques


Cristalls

Els cristalls són aquells materials sòlids, els elements constitutius dels quals es repetixen de manera ordenada en les tres direccions de l'espai. Així, la propietat característica i definidora de la matèria cristal·lina és ser periòdica. Vol açò dir que, al llarg de qualsevol direcció, els elements que la formen es troben repetits a la mateixa distància (translació) . Este principi és vàlid partint des de qualsevol punt de l'estructura. 
En un cristall, els àtoms i ions es troben organitzats de forma simètrica en xarxes elementals, que es repetixen indefinidament formant una estructura cristal·lina. Estes partícules poden ser àtoms units per enllaços covalents (diamant i metalls) o ions units per electrovalencia (clorur de sodi) .
Encara que el cristall se sol confondre amb un tipus de vidre, en realitat no posseïx les propietats moleculars necessàries per a ser considerat com a tal. El vidre, a diferència d'un vidre, és amorf.

Si es tenen en compte els elements de simetria, es poden distingir set sistemes cristal·lins, que prenen el nom d'una figura geomètrica elemental. Com són: 
-Cúbic (cub) .
-Tetragonal (prisma recte quadrangular).
-Ortoròmbic (prisma recte de base ròmbica).
-Monoclínic (prisma oblic de base ròmbica) .
-Triclínico (paral·lelepípede qualsevol).
-Romboèdric (paralepípedo les cares del qual són rombes) .
-Hexagonal (prisma recte de base hexagonal).