diumenge, 16 de juny del 2013

Neodarwinisme

El neodarwinisme també anomenat teoria sintètica de l'evolució, és bàsicament l'intent de fusionar el darwinismo clàssic amb la genètica moderna, i va ser formulat en la dècada del 30 i el 40 (segle XX) per científics com ara G. G. Simpson, Mayr, Huxley, Dobzhansky, Fischer, Sewall Wright, i altres. Segons esta teoria els fenòmens evolutius s'expliquen bàsicament per mitjà de les mutacions (les variacions accidentals de què parlava Darwin) sumades a l'acció de la selecció natural.
 Així, l'evolució s'hauria a causa de l'acumulació de xicotetes mutacions favorables, preservades per la selecció natural i per consegüent, la producció de noves espècies (evolució trans específica) no seria ni més menys que l'extrapolació i magnificación de les variacions que ocorren dins de l'espècies.
 Cal assenyalar que a partir de la dècada dels 70 (segle XX) , i en un esforç per salvar la teoria de l'evolució del problema insuperable que representa l'absència de fósils intermedis, alguns autors com Stephen Jay Gould i Niles Elredge van proposar la teoria del "equilibrio puntuado" en reemplaçament del gradualismo de la teoria sintètica clàssica, dient ni més ni menys que esta estava efectivament difunta. 
No obstant això, davant de la vehement reacció en contra s'esta postura per part del "establishment" darwinista, Gould i Elredge van donar en gran manera marxa arrere i van tractar de conciliar d'alguna manera la teoria del "equilibrio puntuado", amb la teoria neodarwinista clàssica i hui en dia la majoria dels autors evolucionistes continua acceptant al neodarwinisme com la verdadera teoria de l'evolució.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada